Ahad, 29 Januari 2012

Grand Blue Wave, Johor Bahru


Hidup Mau SEDAP !!! Itu lah yang kira harap harapkan dalam hidup ini... namun bukan semua harapan kita tertunai kerana sudah pasti Allah Maha Mengetahui dan tentunya ada hikmah disebaliknya dan pastiya Allah tahu apa yang terbaek buat hambanya. Hidup ku jua begitu. Aku dikejutkan dgn berita pembantu amah ku yang  telah bertindak di luar batasan manusia... Aku malas nak cerita banyak cuma yang aku tau... akibat aku tidak membenarkan dia pulang setelah bekerja dengan kami selama 4 bulan menyebabkan dia mula memfitnah aku dan bagi aku... aku tidak dapat bertoleransi dalam hal ni. 

Aku menerima berita dari Agen Maid aku di JB tentang hal nih jam 3pm 26th January 2012. Rentetan keenganan aku membenarkan dia pulang bercuti mengundang satu lagi kisah yang aku rasa tidak munasabah. Aku tak fikir panjang dalam hal nih.... Bagi aku orang sebegini layak dicampak ke tong sampah. Aku siapkan kerja opis ku sehingga jam 12am dan memohon cuti kecemasan pada esok hari nya. Aku akan hantar balik orang yang tak guna nih ke tempat asalnya.

Penat  dan tension ? hahaha... buat apa aku fikir yang negatif... aku fikirkan yg manis manis ajer... mungkin ini takdir tuhan sebelum dia buat perkara yang lagi teruk kat family aku... baik aku buang maid aku nih... dan yang pastinya aku akan kesempatan ini membawa keluargu jalan jalan sementara dah terlajak ke JB kan kan kan.

Destinasi aku kali ini, aku cuba melepak di Grand Blue Wave, JB. Lokasinya bertentangan dengan tambak johor dan berhampiran dengan bandaraya Johor Bahru sememangnya memudahkan aku ronda ronda nanti. Aku menempah bilik Suite Executive memandangkan jenis studio dah habis. Tarak hal...hantam aje lah... dengan kos sebanyak RM245 semalam, aku rasa ok kut. Jadi setibanya aku sampai dan check in... aku terkejut beruk mat yeh wooo.... mak datuk... besar nye executive suite nih... ada dapur, ruang tamu dan 1 bilik. Kami 4 beranak ajer... tapi besarnya bukan main... hahaha layan je lah...

 

Yang pastinya aku akan pilih hotel yang baguih kemudahan Swimming Pool nya. Ternyata Grand Blue Wave Hotel tidak mengecewakan kami ! Petang tu aje 2 jam si irfan bergelumang berendam kat swimmimng pool tu... aku juga tidak terkecuali... hehehehe


Aku rumuskan Hotel Hotel Grand Blue Wave, JB :-

Lokasi : Strategik berhadapan dengan Tambak Johor, Woodland dan di tengah tengah Bandaraya Johor Bahru
Bilik : Terbaek dari segi saiz (sesuai utk 2 family sebenarnya). Susunan perabot yang teratur, suasana harmoni cuma TV aje masih jenis lama CRT... hahahaa
Suasana Bilik : Ok bersih, tarak bau hapak, tarak rasa seram...
Kemudahan bilik : Stended dan memuaskan. Sejadah disediakan di atas permintaan, ada tanda arah kiblat aje.
Kemudahan Hotel : Stended ada gymnasium dan kolam renang. Kolam renang terbaek laa. Semua golongan leh berenang. kedalaman yang berbeza. Ada data connection free access (wired).
Menu breakfast : ok..Lazat terutamanya puding roti dia...wow !
Layanan frontdesk : Baguih cepat respons. 10 minit dah leh check in !
Layanan receptionist : Mesra dan cepat. Tepon minta sejadah... 15 minit dah mai ketuk pintu... Baguih ! Terbaek !


Bagaimana dengan sarapan pagi di sana ? hahahaa... terbaek laa bagi aku..kene dengan tekak aku rasanya. Mungkin menu orang johor agaknya memang sesuai laa.... Lepas aku buang maid aku, lega rasa di hati... aku ajak mem try Mee Rebus Haji Wahid... perghh ! 2 pinggan sorang wooo.... Malam tu kami ronda ronda Bandraya JB (rasanya 3 kali aku pusing2 JB kut) pastu pekena nasi beryani kat permas jaya...itu pun  terbaek gak.... Pagi esoknya aku bersarapan di hotel aje (sekali pakej). Mem kata biasa ajer tapi bagi aku.. perghh !!! Terbaek... 


Pagi tu sempat lagi si irfan layan seround lagi mandi kolam... jam 1pm kami check out hotel. Ingatkan nak singgah melawat adik ipaq yang sakit tangan.. malangnya beliau juga sedang outing...so malas nak kacau... tepon lin pun dia kat Melaka tengah on da way balik JB... so aku terus menghala ke Hiway balik... Jam 5pm aku dah tiba di Rumahku Syurgaku !


~Sekian. TAMMAT !

3 ulasan:

likualam berkata...

kenapa gambar tak kluar kat bloglist rakan2 ?

HMS Admin berkata...

ntah... huuhuuhuh

Platspender berkata...

wow...JB tu....heheheheheheh....terbaik la HMS...tak jumpa mee jawa sedap ka?

Catat Ulasan