Jumaat, 22 Jun 2012

Makan SEDAP ~ Garrett Popcorn terbaek !!!


Hidup Mau SEDAP !!! Yaa... aku kembali mencuri masa tidorku untuk berkongsi sesuatu yang sedap dikala dinihari nih... Apa taknya... hari ini sudah tertulis rezekiku dapat merasai kelazatan dan keenakkan popcorn yang sudah lama ku mencari... asyik popcorn kat panggung aje... macam tak ikhlas dan kedekut aje nak tambah perisa caramelnya membuatku sering tidak puashati dan pernah ku terpikir kalau lah aku bukak bisnes popcorn..aka kusaluti bertih jagung itu penuh dengan caramel agar semua pelangganku puas....

Segala-galanya bermula...jeng jeng jeng... lunch time aku buntu sejak tobab cuti... geng loop lunch terus berkubur entah ke mana...dah 2 hari aku melampiaskan nafsu makan di medan cafe opisku aje... namun hari nih...aku meluahkan sesuatu kat afiz tentang hasrat mem aku nak makan popcorn sedap... mcm mengidam pun ye gak... lantas afiz kata ...ada satu popcorn memang syiok kat KLCC dan jom...naik kete aku... ajak sue... hehehe aku bagaikan orang yang disorongkan bantal aja lagaknya... Jadi kami tunggu Sue (blogger Platspender) kat lobi...punye laa lambat nak mai...tau laa lutut dia ada sedikit terkehel tapi dah 10 minit tunggu... call punye call rupanya dia tunggu lain lobi daa... apakehe ni yob ??? 

Setelah parking kereta kami lantas ke tingkat bawah berhampiran dgn maybank, bersebelahan dengan Candylicious... disitulah terletaknya kedai Garret Popcorn Shop. Mengikut sejarahnya Garret Popcorn Shop yang berasal dari Chicago nih telah wujud sejak tahun 1949 dan sebelum membuka cawangannya di Malaysia pada 11.11.11, mereka telah menjelajah ke New York, Dubai dan Singapura. Kita bertuah kerana bukan ada 1 kedai malah 2 kerana dikatakan ada satu lagi kedai terletak di One Utama. Apa yang best ? hehehe sudah tentulah rasanya dan juga "harganya" jika dibandingkan dengan popcorn kat panggung wayang... Terdapat pelbagai saiz yang memenuhi citarasa pelanggan samada mau bungkus kecil, sederhana besar , 1 gallon atau 2 gallon dan terdapat 5 jenis perasa pilihan untuk menjadi santapan anda...Nih aku senaraikan harga yang aku rasa berbaloi baloi walaupun mahal tetapi kualitinya terbalas...



Memandangkan mem aku memang antu caramel dan mau makan untuk 2 orang... aku pilih Caramel Crisp set besar punya !!! harga dalam 26 hengget kira ok laa... kalau beli kat panggung pun set besar sorang makan caramel popcorn dah 7 hengget.... mahai sket tetapi berbaloi... menurut Afiz...popcorn ni takkan lemau jika ditutup rapi...so tarak hal lah kalau beli dan bawak balik masih ok lagi... Lain kali aku mau cuba perasa keju atau chicago mix... memang terbaeklah rasa dia... aku bawak balik pun makan tak habeh... manis caramel dia perghh... mau kencing manis kalau jadi makanan ruji benda alah ni... hehehehe...cara bungkusan dia pun menarik serta kemas....


Alang-alang misi tercapai di KLCC... aku lunch kat food court kat atas bersama sama nadeen, sue dan afiz... punye laa havoc orang ramai ketika itu...nak cari meja pun kena round 2~3 kali...akhirnya dapat gak tempat... aku tanpa pikir panjang... terus cari nasi... nampaknya hanya mamak menjadi pilihan...si nadeen pekena Ayam penyet dan sue dan afiz pulak hehehe... depa makan Sandwich Subway... Si sue katanya nak choba apa betui kaa sedap sandwich tujuh hengget setengah ni... hahaha... choba punye choba si nadeen mencelah...awat daging putih... hahahah terbayang daging benda alah lain laa pulak teruih potong selera sue... kah kah kah !!! dia leh cari nasik mamak gak pastu.... aku pun terai jugaklah sandwich subway ni... memang laa potong... takde nikmat... dalam hati ku berkata... inilah kali pertama dan terakhir aku makan subway.... memang tak berbaloi bagiku..... Yang penting lunch tu kami heppi...misi tercapai dan bila ku pulang... mem tak putus putus kata... yesszaa Popcorn terbaekk setakat ini... Aku berkerut aik ? ada popcorn yang lebih baik ke nih ? bagiku ini lah popcorn yang terbaek di atas muka bumi ini....


-TAMMAT-

4 ulasan:

Catat Ulasan